Rørvig Kajakklub

Ny flydebro til kajakker og havnegæster

Efter 2½ års sparsommelighed lykkedes det for klubben sommeren 2013 at opspare en tredjedel af det nye flydebroanlægs omkostninger. De øvrige omkostninger blev dækket af sponsorater fra Friluftsrådet, Velux Fonden og Vig Festivalen.

Broen består af to faste galvaniserede stålkonstruktioner, som er adgangsvejene til flydebroen og forankrer denne til land. Klubben selv har designet og fået produceret disse to dele og monteret dem med skridsikre kompositbrædder. Selve flydebroen med to bevægelige broklapper er af saltvandsbestandig aluminium og beklædt med skridsikkert ædelt træ. Denne del er indkøbt fra en dansk specialist i flydebroer.

Erfaringer vedrørende broens funktion og kapacitet blev fra skitser overført til arbejdstegninger af klubbens sagsbehandler.
Efter ordre og fremstilling af de enkelte dele, var det spændende at se broen blive monteret, og alt passede godt sammen.
Den første kajakroer, da flydebroen stod færdig. Broen er et genialt samlesæt, som kan monteres med lastbilskran om foråret på 45 min. og tages op om efteråret på 30 min. for at undgå isskruninger i fjorden.
Broen er offentlig tilgængelig, og havnens gæster kan bade eller fange krabber når kajakkerne er på vandet, men tager naturligvis hensyn og trækker sig til side, når roerne kommer ind igen.